Play Video

Urban Plaza

A mix of atmospheres

LOCATION

Vigo, Spain

INTERVENTION AREA

26,300 sqm

ROLE

Masterplanning, Strategy, Storytelling, Concept Design, Technical Development

STATUS

Under construction

The aim of Vialia square is not only to attract users to the shopping centre, but to connect with the community and create an area specifically oriented to each of the inhabitants of Vigo.

theleisureway designed a 26,300 sqm leisure ecosystem with a wide offer of activities and experiences to integrate the building (designed by Thom Mayne) with the community.

Inspiration and First Ideas

‘Vialia: The square as a vibrant community place…”

Surrounded by an impressive natural environment, Vigo has traditionally been a city of industry, innovation and sea culture.

theleisureway combined the city’s main essences into its main square, creating a powerful leisure mix carefully shaped to stimulate socializing and curiosity, to make Vialia not only a grand plaza, but also an emblematic and distinguished meeting point in Vigo City.

Solution

Applying our leisurethinking, we created various atmospheres that meet the needs of the different users, generating the distribution of activities, and hence providing character and personality to the public space. The public space was divided into a welcome area, a sports and arts area, an urban skatepark, a large promenade, a family area with fun games for the little ones, rest areas and a gym for the older ones. All of these spaces were designed with a splash of color to create a more modern palette that stands out from the gray environment that characterizes the city, and eventually embellished with a layer of greenery perfectly integrated into the urban style of this multifunctional square.